Dan Andersson

2010-03-19

Naturfotografering

Filed under: blandat — Dan Andersson @ 02:43

Varför måste fågelfoton vara helt rena från kvistar, gräs mm? Jag tycker att foton på fågel där den kan vara lite skymd är minst lika bra, det är ju så man ser dem när man tittar på dem i naturen. Ingen går väl fram till fågeln och tar bort kvistar för att den ska synas bättre? (då drar den bara iväg i alla fall.) Kommer ihåg de diskussioner som fördes på sjuttiotalet då filmaren Bo Kristiansson som filmade järvar på två kilometers håll på fjället tyckte att de filmer som gjorts på djur i djurparker inte var realistiska, jag kan hålla med om det. Jag tycker man ska ta naturfotograferandet för vad det är, man ska återspegla naturen så bra som möjligt och då är bilderna där kvistar mm är i vägen inte alltid fel, sen kan man alltid manipulera en bild i efterhand för att göra den bättre. Kolla dessa:

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment