Dan Andersson

2010-04-25

Mindre betong – mer vatten

Filed under: debatt — Tags: , — Dan Andersson @ 01:24

Just så löd rubriken på den replik Kristina Alvendal skrev i DN i morse, det var en replik på Christer Dukes tidigare inlägg “stoppa vandalerna i Stockholms stadshus” . I den här repliken menar Kristina att Stockholm är så unikt eftersom man kombinerar gammalt med nytt och för att höja den kvalitativa delen av byggandet har hon tagit fram ett arkitekturprogram. Kristin Alvendal skriver också i sitt sista stycke att man ska rösta på moderaterna eftersom de låter Stockholm utvecklas i samklang med sin historia. Ingenting kan vara mer fel, om man inte bor på Lidingö, Djursholm eller liknande “förorter”. Detta stämmer dåligt överens i Vantör  alla fall, vad finns det för samklang i en gasanläggning alldeles bredvid ett bussgarage? Ska det byggas jugendstil? eller kanske blir det ett barockbussgarage?

Jag kan bara än en gång konstatera att den febrila byggaktiviteten som sker idag, den sker på bekostnad av våra naturvärden men det verkar inte Alvendal ha begripit alls, hur mycket man än informerar om detta problem så verkar hon inte förstå någonting om biologiska värden.

Det kom upp på naturmorgon nyligen att på Lidingö skulle det visst byggas i ett skogsområde och då blev det liv i luckan och man lyckades stoppa det bygget, beror det på att det är deras kompisar som sitter vid styrspakarna?

Efter att ha sett åtskilliga byggplaner i söderförort kan jag lätt konstatera att de styrande politikerna i stadshuset bryr sig inte om oss, våra åsikter, våra kunskaper överhuvudtaget och det kanske vi ska ha i åtanke till valet Kristina?

2 Comments »

  1. Det är inte lätt att hävda de gröna värdena i Stockholm numera! Det kanske det aldrig har varit men de senaste 4 åren har varit 4 förlorade år för naturen och den biologiska mångfalden. Uttalande som att ett naturreservat lägger “en död hand” över ett område säger verkligen allt om den djupa okunskap som finns hos de styrande i staden! Likadant med synen på de gröna kilarna som “barriärer” mellan förorterna! Den borgerliga regeringen talar om mer kunskap i skolan men det verkar som att de själva sov sig igenom biologiundervisningen!

    Länkar hit från min blogg, roligt att fler skriver om de här frågorna i Stockholm!

    Comment by Ronny Fors — 2010-04-25 @ 13:05

  2. Kan inte säga annat än att jag håller med om varje ord du skrivit, det är en skandal när man tillåter att områden som verkligen har höga naturvärden får exploateras villkorslöst.

    Comment by Dan Andersson — 2010-04-25 @ 15:26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment