Dan Andersson

2010-09-19

Rovfågelsträcket är igång!

Filed under: fåglar — Tags: , , , — Dan Andersson @ 16:42

Idag styrde vi kosan till Örudden på Torö där strandskyddet inte existerar och där egoismen kring de husägare vid stränderna är påtaglig. Men om man har 30 miljoner kan man köpa Örudden men då måste man stå ut med att det kommer folk som tar en promenad på stranden och det är det inte alla som kan begripa… Men vi tog oss som sagt dit och kollade in det sträck som går rakt över Ören och Reveln, framförallt om det blåser NV vindar. Idag var en sådan dag då allt stämde, det sträckte 1000tals finkar, massor med svalor, 1 gök som styrde kosan mot tropiska Afrika, ca 300 sparvhökar, duvhökar, 1 pilgrimsfalk, stenfalkar, flera bivråkar och ett antal lärkfalkar som kommer att spendera hela vintern i Afrika, tornfalkar, bruna kärrhökar, havsörnar, mm mm. De som ska till Afrika för att spendera vintern där kan man ju bara säga: grattis! Det är säkert bättre än gamla svedala.

6 Comments »

 1. Tack för din underbara blogg med vackra bilder både i text och fotografi!

  Comment by Rosa Lundmark — 2010-09-24 @ 13:54

 2. Varsågod Rosa! det kommer mera varteftersom, just nu har jag haft lite koll på flaten, hade en del intressanta rödlistade arter där. Kräpplaområdet måste räddas för framtiden, vi har bla skogsstyrelens tjänsteman med oss i detta, han vill ha detta biotopskyddat, men hur får man de här aliens att begripa värdet av ett område som hyser mängder med rödlistade arter?

  Comment by Dan Andersson — 2010-09-24 @ 16:17

 3. Härligt att läsa. Verkar inte så dumt med sträcken i Svedala heller, just tillbaka efter Bosporenskådning. Kul med andra arter än hemma.

  Comment by Sonia — 2010-09-26 @ 05:45

 4. Jo Torö kan ju vara bra men det kräver ofta NV vindar och att det varit uselt väder några dagar innan så att det “dämts upp” med fågel norröver. Men att bara sitta där och spana, det är helt ok.

  Comment by Dan Andersson — 2010-09-28 @ 04:04

 5. Snyggt men snälla, lägg ut de rödlistade arterna på Ekorrnääset*, så att man kan hänvisa till din blogg, när man jagar politikerna!

  *På en karta över Älvsjö från 1712 kallas området mellan Magelungen och Snösätragränd för Ekorrnääset.

  Comment by eva wesslén — 2010-10-25 @ 09:51

 6. Tror det bästa i dagsläget är att kalla det för vad det kallas idag. Håller på med en skrivelse på både rödlistat och signalarter men det är ganska mycket att gå igenom och det finns tusen saker till att göra… Jobbet med kräppla fortsätter. Även signalarterna är av yttersta vikt även om de inte är med på rödlistan och som bekant har denna rödlista uppdaterats i år vilket innebär att en del arter som inte fanns med på den senaste nu är där och vice versa tex Phellinus pini tallticka.

  Comment by Dan Andersson — 2010-10-26 @ 03:31

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment