Dan Andersson

2009-06-11

Om mig

Filed under: — admin @ 10:58

Jag heter Dan Andersson och är 50 år med en familj bestående av förutom mig själv även min sambo Marie och vår dotter Linnea. De andra tjejerna Emelie, Mickan och Sofia är redan utflugna. Jag är intresserad av allt som rör naturen, naturlandskapsutveckling, fågelskådning, jakt, botanik, insekter, mossor och lavar mm. Jag började min bana i fältbiologerna (södertörn, var ordförande ett år) vi tittade nästan bara på fågel, reste utomlands för att upptäcka nya arter. Senare intresserade jag mig för jakt och var med att starta bågjägareföreningen som den hette på 80-talet.

Skaffade min första fågelhund en engelsk setter från Kalmar som jag kallade för zorro, han blev such (svensk utställningschampion) och han fick flera meriter på jaktprov. Sammanlagt har jag haft 2 engelsk settrar och 2 pointrar. Senare i livet bestämde jag mig för att börja studera. Eftersom jag var en slarver i grundskolan och tillrättavisade biologiläraren vilket inte var  populärt så fick jag inga vidare betyg där. Jag läste in alla ämnen på komvux och började läsa biogeovetenskap på stockholms universitet. Efter det har det varit tufft att få jobb, naturvårdsbiologer är inte så eftertraktade på arbetsmarknaden har jag märkt. Man kan ju undra varför kortsiktiga vinster alltid går före långsiktig hållbarhet?

Men en del jobb har jag haft i alla fall, bla annat på Farsta stadsdelsnämnd,  lärarevikarie på flera skolor,  biolog åt miljöförvaltningen och åt exploateringskontoret då jag gjort häckfågeltaxeringen på södra järvafältet 4 år i rad. Jag har även gjort en del jobb åt Conec-konsulterande ekologer bla ett stort arbete åt Haninge kommun där vi gjorde en naturvärdesbedömning i Rudans friluftsområde och i Hanveden. Att arbeta åt Conec har varit mycket lärorikt. Gjorde även en naturvärdesbedömning i Norge åt det norska vegvesendet via Norconsult.

På den här sidan kommer jag skriva lite bloggar och visa en del bilder. De publikationer jag gjort kommer att finnas för nedladdning här.

Lättast får man tag på mig genom att maila till: biogeodanne@gmail.com

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment